Šarlota s bobulovým ovocem
40 min.
120 min.
Celý recept
Vysoký rám na pečení (cca 18 × 18 cm) vyložte 9 kusy Kinder Mléčný řez. Spodek z Kinder Mléčný řez polijte polovinou pomerančové šťávy. Mascarpone dohladka smíchejte s mandlovým sirupem a dužinou z vanilkového lusku.
Ušlehejte tuhou šlehačku. Ze žloutků s cukrem ušlehejte hustou pěnu, postupně přidávejte krém z mascarpone. Opatrně přidejte šlehačku. Polovinu krému rozetřete na spodek, zakryjte zbývajícími 9 kusy Kinder Mléčný řez a pokapejte zbývající pomerančovou šťávu.
Tiramisu potřete zbývajícím krémem mascarpone. Tiramisu nechte asi na 2 hodiny vychladnout, pak nakrájejte na kousky (asi 6 × 4,5 cm). Posypejte kakaovým práškem, případně ozdobte oloupanými dílky pomeranče.