Tiramisu
s Kinder mléčný řez

25 min.
120 min.
Potřebné suroviny:
  • 18 kusů Kinder Mléčný řez
  • šťáva z 1 pomeranče
  • 400 g mascarpone
  • 2 lžíce mandlového sirupu
  • dužina z 1 vanilkového lusku
  • 1 kelímek smetany na šlehání (= 200 ml)
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce kakaového prášku
Postup:

Vysoký rám na pečení (cca 18 × 18 cm) vyložte 9 kusy Kinder Mléčný řez. Spodek z Kinder Mléčný řez polijte polovinou pomerančové šťávy. Mascarpone dohladka smíchejte s mandlovým sirupem a dužinou z vanilkového lusku.

Ušlehejte tuhou šlehačku. Ze žloutků s cukrem ušlehejte hustou pěnu, postupně přidávejte krém z mascarpone. Opatrně přidejte šlehačku. Polovinu krému rozetřete na spodek, zakryjte zbývajícími 9 kusy Kinder Mléčný řez a pokapejte zbývající pomerančovou šťávu.

Tiramisu potřete zbývajícím krémem mascarpone. Tiramisu nechte asi na 2 hodiny vychladnout, pak nakrájejte na kousky (asi 6 × 4,5 cm). Posypejte kakaovým práškem, případně ozdobte oloupanými dílky pomeranče.

Stáhnout recept zde.