Vrstvený ovocný dezert
s Kinder Mléčný řez

60 min.
120 min.
Potřebné suroviny:
  • 16 kusů Kinder Mléčný řez
  • 1 malá plechovka mandarinek (= 314 ml)
  • 200 g jahod
  • 200 g borůvek
  • 200 g dužiny z manga
  • 200 g zelených hroznů
  • 4 plátky čiré želatiny
  • 350 g tučného tvarohu
  • 1 kelímek zakysané smetany (= 150 g)
  • 80 g třtinového cukru
  • 1 čajová lžička nastrouhané limetkové kůry
  • 1 kelímek smetany na šlehání (= 200 ml)
Postup:

Mandarinky nechte okapat. Jahody a borůvky umyjte. Jahody odstopkujte a s mangem nakrájejte na malé kostičky. Hroznové víno omyjte a společně s mandarinkami nakrájejte na půlky. Želatinu namočte podle návodu na obalu a nechte rozpustit. Tvaroh smíchejte se zakysanou smetanou, cukrem, nastrouhanou limetkovou kůrou a želatinou. Ušlehejte pevnou šlehačku a opatrně vmíchejte.

10 kusů Kinder Mléčný řez rozložte do formy (cca 18 × 16 cm). Na korpus z Kinder Mléčný řez rozetřete polovinu krému, z každého druhu ovoce odeberte polovinu, smíchejte dohromady a rozložte na vrstvu krému.

Vyskládejte dalších 10 kusů Kinder Mléčný řez a potřete zbývajícím krémem. Ovoce pak rozvrstvěte následujícím způsobem: jahody, mandarinky, mango, hroznové víno a borůvky navrstvěte do proužků, tato ovocná vrstva tvoří horní část zákusku. Vrstvený dezert nechte asi na 2 hodiny vychladit a servírujte.

Stáhnout recept zde.