- 8 kusů Kinder Mléčný řez
- 300 g mražených třešní
- 130 g cukru krupice
- 150 ml třešňového džusu
- 1–2 lžíce kukuřičného škrobu
- 3 žloutky
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 1 kelímek bílého jogurtu (= 150 g)
- 2 kelímky smetany ke šlehání (à 200 ml)
- 30 g hořké čokolády
Svařením třešní s 50 gramy cukru a džusem vytvořte kompot. Škrob smíchejte s trochou studené vody, smíchejte s kompotem, nechte vychladnout a vložte přibližně na 60 minut do ledničky.
Na zmrzlinovou hmotu vyšlehejte žloutky s 50 g cukru a vanilkovým cukrem v horké vodní lázni cca 3 minuty do husté pěny, pokračujete ve šlehání asi 4 minuty bez vodní lázně, pak vmíchejte jogurt. Smetanu a zbývající cukr vyšlehejte na pevnou šlehačku a opatrně vmíchejte do hmoty.
Polovinou hmoty naplňte obdélníkovou formu na biskupský chlebíček (30 × 10 cm, měřeno u horního obvodu) vyloženou potravinovou fólií. Polovinu kompotu rozložte po lžících na zmrzlinovou hmotu a rukojetí lžíce proveďte lehké mramorování. Navrch položte 8 kusů Kinder Mléčný řez. Doplňte zbývající zmrzlinovou hmotu a zbývající kompot, a stejným způsobem lehce propojte. Zmrzlinu nechte 4–5 hodin zmrazit. Nastrouhejte čokoládu. Přibližně 15 minut před podáváním zmrzlinu vyjměte, vyklopte z formy, nakrájejte na kousky, na každý talířek nachystejte 2 kousky a posypejte čokoládovými hoblinkami.