Vanilkovo-třešňová zmrzlina
s Kinder Mléčný řez

40 min.
300-360 min.
Potřebné suroviny:
  • 8 kusů Kinder Mléčný řez
  • 300 g mražených třešní
  • 130 g cukru krupice
  • 150 ml třešňového džusu
  • 1–2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 3 žloutky
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 1 kelímek bílého jogurtu (= 150 g)
  • 2 kelímky smetany ke šlehání (à 200 ml)
  • 30 g hořké čokolády
Postup:

Svařením třešní s 50 gramy cukru a džusem vytvořte kompot. Škrob smíchejte s trochou studené vody, smíchejte s kompotem, nechte vychladnout a vložte přibližně na 60 minut do ledničky.

Na zmrzlinovou hmotu vyšlehejte žloutky s 50 g cukru a vanilkovým cukrem v horké vodní lázni cca 3 minuty do husté pěny, pokračujete ve šlehání asi 4 minuty bez vodní lázně, pak vmíchejte jogurt. Smetanu a zbývající cukr vyšlehejte na pevnou šlehačku a opatrně vmíchejte do hmoty.

Polovinou hmoty naplňte obdélníkovou formu na biskupský chlebíček (30 × 10 cm, měřeno u horního obvodu) vyloženou potravinovou fólií. Polovinu kompotu rozložte po lžících na zmrzlinovou hmotu a rukojetí lžíce proveďte lehké mramorování. Navrch položte 8 kusů Kinder Mléčný řez. Doplňte zbývající zmrzlinovou hmotu a zbývající kompot, a stejným způsobem lehce propojte. Zmrzlinu nechte 4–5 hodin zmrazit. Nastrouhejte čokoládu. Přibližně 15 minut před podáváním zmrzlinu vyjměte, vyklopte z formy, nakrájejte na kousky, na každý talířek nachystejte 2 kousky a posypejte čokoládovými hoblinkami.

Stáhnout recept zde.