- 6 kusů Kinder Mléčný řez
- 300 g mražených třešní
- 60 g bílé čokolády
- 1 kelímek smetany na šlehání (= 200 ml)
- 150 g bílého jogurtu
- 2 vejce
- 40 g cukru krupice
- 3 plátky čiré želatiny
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 lžička citronové šťávy
- Dále pak: 10 malých zavařovacích sklenic (po 150 ml)
Třešně nechte roztát na sítku, odkapávající šťávu přitom zachyťte. Pět kusů Kinder Mléčný řez nakrájejte na kostičky, zbývající jeden kus nakrájejte na tenké proužky. Čokoládu rozpusťte v horké vodní lázni.
Smetanu ušlehejte do tuhé šlehačky a společně se šťávou z třešní opatrně vmíchejte do jogurtu. Vejce a cukr šlehejte v horké vodní lázni po dobu asi 3 minut do pěny, pak šlehejte ještě další 4 minuty mimo vodní lázeň. Želatinu namočte podle návodu na obalu, rozpusťte a společně s 25 ml horké vody vmíchejte do čokolády. Čokoládovou směs přidejte do vaječného krému, ten pak vmíchejte do jogurtové šlehačky. Nakonec přimíchejte do pěny kostičky Kinder Mléčný řez.
Vypeckované třešně rozmixujte s moučkovým cukrem a citrónovou šťávou. Pěnou naplňte sklenice, vršek ozdobte kompotem a vidličkou vytvořte „vír“. Pěnu uložte asi na 2 hodiny do chladna a servírujte ozdobenou proužky z Kinder Mléčný řez, případně mátou.