Třešňová pěna
s Kinder Mléčný řez

30 min.
120 min.
Potřebné suroviny:
  • 6 kusů Kinder Mléčný řez
  • 300 g mražených třešní
  • 60 g bílé čokolády
  • 1 kelímek smetany na šlehání (= 200 ml)
  • 150 g bílého jogurtu
  • 2 vejce
  • 40 g cukru krupice
  • 3 plátky čiré želatiny
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžička citronové šťávy
  • Dále pak: 10 malých zavařovacích sklenic (po 150 ml)
Postup:

Třešně nechte roztát na sítku, odkapávající šťávu přitom zachyťte. Pět kusů Kinder Mléčný řez nakrájejte na kostičky, zbývající jeden kus nakrájejte na tenké proužky. Čokoládu rozpusťte v horké vodní lázni.

Smetanu ušlehejte do tuhé šlehačky a společně se šťávou z třešní opatrně vmíchejte do jogurtu. Vejce a cukr šlehejte v horké vodní lázni po dobu asi 3 minut do pěny, pak šlehejte ještě další 4 minuty mimo vodní lázeň. Želatinu namočte podle návodu na obalu, rozpusťte a společně s 25 ml horké vody vmíchejte do čokolády. Čokoládovou směs přidejte do vaječného krému, ten pak vmíchejte do jogurtové šlehačky. Nakonec přimíchejte do pěny kostičky Kinder Mléčný řez.

Vypeckované třešně rozmixujte s moučkovým cukrem a citrónovou šťávou. Pěnou naplňte sklenice, vršek ozdobte kompotem a vidličkou vytvořte „vír“. Pěnu uložte asi na 2 hodiny do chladna a servírujte ozdobenou proužky z Kinder Mléčný řez, případně mátou.

Stáhnout recept zde.