Šarlota s bobulovým ovocem
a Kinder Mléčný řez

25 min.
150 min.
1
Potřebné suroviny:
  • 12 kusů Kinder Mléčný řez
  • 5 cukrářských piškotů
  • 25 g polotučného margarínu
  • 700 ml třešňové šťávy
  • dužina z 1 vanilkového lusku
  • 4 lžíce cukru
  • 2 balíčky vanilkového pudinkového prášku
  • 1 kelímek ricotty (= 250 g)
  • asi 250 g čerstvého bobulového ovoce (např.: maliny, borůvky, rybíz)
  • Dále pak: stužka,
  • dortová forma (průměr 18 cm)
Postup:

12 kusů Kinder Mléčný řez po délce rozpulte a postavte na okraj dortové formy (Ø 18 cm) vyložené pečicím papírem. Cukrářské piškoty rozdrobte. Margarín rozehřejte, smíchejte s rozdrobenými piškoty, hmotou vyložte dortovou formu a dobře přitlačte.

500 ml třešňové šťávy svařte s vanilkovou dužinou a cukrem. Pudinkový prášek smíchejte se zbývající šťávou, přilijte a za stálého míchání opět povařte. Třešňový pudink zakryjte fólií, aby se na něm nevytvořit škraloup, a nechte lehce vychladnout.

Ricottu vmíchejte do vlažného pudinku. Ricotto-třešňovým krémem naplňte formu a nechte asi 2 hodiny v chladu. Dortovou formu uvolněte, šarlotu posypejte ovocem, ozdobte stuhou a servírujte.

Stáhnout recept zde.