Pruhované tartaletky
s Kinder Mléčný řez

60 min.
180 min.
Potřebné suroviny:
  • 6 kusů Kinder Mléčný řez
  • 90 g studeného másla + tuk na vymazání formiček
  • 100 g cukru krupice
  • 100 g cukru krupice
  • 150 g hladké mouky + mouka na pracovní plochu
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 150 g bílé čokolády
  • 1 malé mango
  • Dále pak: suché fazole na pečení košíčků, formičky na tartaletky
Postup:

Máslo, 50 g cukru, žloutek a mouku rychle zpracujte ve vláčné těsto, vytvarujte kouli, zabalte do fólie a nechte v chladu 30 minut odpočinout. Těsto rozdělte na 6 stejných porcí, z nich pak na lehce pomoučené pracovní ploše vyválejte kolečka (průměr 12 cm). Těsto vtlačte do vymazaných formiček na tartaletky (o průměru 10 cm) a přitiskněte k okraji. Spodek několikrát propíchejte vidličkou a zakryjte kolečky pečicího papíru tak, aby kopírovaly dno. Na pečicí papír nasypejte fazole, aby těsto při pečení nevyběhlo. V troubě předehřáté na 180 °C (plyn na stupni 3, horkovzdušná trouba 160 °C) pečte po dobu 20–25 minut*. Tartaletky nechte vychladnout na mřížce, odstraňte fazole i pečicí papír a košíčky vyklopte z formiček.

Na náplň nasekejte čokoládu, 60 ml smetany uveďte do varu, vmíchejte čokoládu a nechte rozpustit. Mango oloupejte, dužinu nakrájejte na kousky a vložte na dno vychladlých košíčků, které následně přelijte čokoládovým krémem. 6 kusů Kinder Mléčný řez podélně nakrájejte na 3 proužky a seříznutou stranou nahoru přitiskněte do krému (v případě potřeby proužky lehce přiřízněte). Mezi jednotlivými proužky ponechte vždy 1 cm mezeru. Tartaletky nechte asi 3 hodiny vychladit.

Zbývající cukr (50 g) nechte v malém hrnci zkaramelizovat do zlatohnědé barvy, vlijte zbývající smetanu (40 ml), krátce svařte a za občasného míchání nechte mírně vychladnout. Proužkované mini-tartaletky ozdobte karamelem a podávejte. Náš tip: Místo manga můžete použít i jiné druhy ovoce, například jablka, hrušky, broskve. * Jedná se o techniku pečení korpusů, při které se těsto několikrát propíchne a zatíží pečicím papírem a suchými luštěninami nebo rýží, aby se zabránilo vyběhnutí těsta během pečení, takže vznikne prostor pro následné plnění

Stáhnout recept zde.