Patrový dezert
s Kinder Mléčný řez a granátovým jablkem

35 min.
120 min.
Potřebné suroviny:
  • 4 kusy Kinder Mléčný řez
  • 100 g polotučného tvarohu
  • dužina z 1/2 vanilkového lusku
  • 2 lžíce grenadiny
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 1 vejce
  • 20 g cukru krupice
  • 2 plátky čiré želatiny
  • 3 lžíce zrníček granátového jablka
  • 1 lžíce strouhané čokolády
  • Dále pak: dezertní sklenice (Ø cca 4 cm)
Postup:

Ze 4 kusů Kinder Mléčný řez vykrájejte 8 koleček (Ø 4 cm). Tvaroh smíchejte s dužinou z vanilkového lusku a grenadinou. Ze smetany ušlehejte pevnou šlehačku. Želatinu namočte podle pokynů na obalu, rozpusťte a metličkou smíchejte s grenadinovo-tvarohovou směsí a šlehačkou.

Oddělte bílek od žloutku. Ze žloutku s cukrem ušlehejte hustou pěnu. Bílek ušlehejte v tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do žloutkového krému. Vše propojte s tvarohovou směsí a do pěny ještě vmíchejte 2 lžíce zrníček granátového jablka.

Dezertní sklenice naplňte 1/3 krému. Vložte kolečko Kinder Mléčný řez a vrstvení opakujte. Zakončete krémem s grenadinou. Dezert nechte 2 hodiny v chladu a podávejte ozdobený zbývajícími zrníčky granátového jablka, strouhanou čokoládou, případně čerstvou mátou.

Stáhnout recept zde.