Minidezerty
s Kinder Mléčný řez

40 min.
120 min.
Potřebné suroviny:
  • 12 kusů Kinder Mléčný řez
  • 270 g jahod
  • 1 čajová lžička vanilkového cukru
  • 4 plátky čiré želatiny
  • cca 350 g bílého fondánu
  • hořká čokoládová poleva a pár čerstvých jahod na ozdobu
Postup:

Rám na pečení (cca 12 × 18 cm) vyložte 6 kusy Kinder Mléčný řez. Jahody očistěte, omyjte a 120 g z nich nakrájejte na tenké plátky.

Zbývající jahody rozmixujte s vanilkovým cukrem. Želatinu namočte podle pokynů na obalu, rozpusťte a vmíchejte do rozmixovaných jahod. Vmíchejte plátky jahod a nalijte na korpus z Kinder Mléčný řez. Zakryjte zbývajícími 6 kusy Kinder Mléčný řez a nechte asi 2 hodiny vychladnout.

Fondán vložte mezi potravinové fólie a vyválejte natenko. Korpus nakrájejte na 12 kousků (cca 4 × 4,5 cm) a každý překryjte fondánem. Případně ozdobte polevou z hořké čokolády a čerstvými jahodami a podávejte.

Stáhnout recept zde.