Medový sen
s Kinder Mléčný řez

40 min.
20–25  min.
Potřebné suroviny:
  • 10 kusů Kinder Mléčný řez
  • 4 vejce
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového pudinkového prášku
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 80 g mandlových lupínků
  • 20 g cukru krystal
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 4 lžíce tekutého medu
  • 1 plátek čiré želatiny
  • 50 g bezinkového želé (nebo 40 g meruňkového džemu + 10 ml sirupu z bezových květů)
  • Dále pak: rám na pečení (nastavitelný)
Postup:

Vajíčka a moučkový cukr ušlehejte do pěny, vmíchejte pudinkový prášek, mouku a prášek do pečiva. Těsto vylijte do hranatého rámu na pečení (18 × 20 cm) vyloženého pečicím papírem a posypejte mandlovými lupínky a cukrem. V troubě předehřáté na 180 °C (plyn: stupeň 3, horkovzdušná trouba 160 °C) pečte cca 20 až 25 minut. Mandlový korpus vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce.

Želatinu namočte podle návodu na obalu, nechte rozpustit. Vyšlehejte šlehačku do tuha, vmíchejte do ní med a do šlehačkového krému rozmíchejte i želatinu. Bezinkové želé rozmíchejte lžičkou dohladka, mandlový korpus vodorovně rozdělte na dvě části a spodní polovinu potřete želé. Vytvořte další vrstvu z poloviny medové šlehačky, na ní naskládejte 10 kusů Kinder Mléčný řez.

Pokračujte se zbytkem medové šlehačky, na ni položte vrchní část mandlového korpusu, lehce přitlačte a nechte asi 60 minut vychladit. Medový sen s Kinder Mléčný řez nakrájejte na kousky a podávejte.

Stáhnout recept zde.