Mandlový krém s vanilkovými rohlíčky
a Kinder Mléčný řez

30 min.
30 min.
Potřebné suroviny:
  • 4 kusy Kinder Mléčný řez
  • 80 g cukru
  • 1 špetka skořice
  • 80 g mandlí neloupaných
  • 40 g čokolády na vaření
  • 200 ml smetany
  • 60 g vanilkových rohlíčků
  • dužina z 1 vanilkového lusku
  • Dále pak: 4 dezertní sklenice (⌀ 5 cm) á 160 ml
Postup:

Na pražené mandle svařte cukr, skořici a 2 lžíce vody, přidejte mandle a pokračujte ve vaření za stálého míchání, až cukrová směs zkrystalizuje a obalí mandle. Mandle odložte na pečicí plech vyložený pečicím papírem a nechte vychladnout. Na krém nasekejte čokoládu na vaření najemno, svařte 50 ml smetany, přidejte polevu, nechte roztavit a zakryté fólií odložte stranou.

Vanilkové rohlíčky nasekejte nahrubo, zbytek smetany ušlehejte s dužinou z vanilkového lusku a opatrně smíchejte s vanilkovými rohlíčky. 1/3 krému vložte do sklenic. Z Kinder Mléčný řez vykrájejte 4 kolečka (⌀ 4 cm) a vložte je do sklenic. Na kolečka z Kinder Mléčný řez rozprostřete další 1/3 krému, pražené mandle nasekejte nahrubo a rozdělte do sklenic.

Mandle přikryjte zbytkem krému, polijte polevou, nechte mandlový krém s vanilkovými rohlíčky a Kinder Mléčný řez asi 30 minut v chladu, případně ozdobte malými hvězdičkami z Kinder Mléčný řez a podávejte.

Stáhnout recept zde.