- 4 kusy Kinder Mléčný řez
- 80 g cukru
- 1 špetka skořice
- 80 g mandlí neloupaných
- 40 g čokolády na vaření
- 200 ml smetany
- 60 g vanilkových rohlíčků
- dužina z 1 vanilkového lusku
- Dále pak: 4 dezertní sklenice (⌀ 5 cm) á 160 ml
Na pražené mandle svařte cukr, skořici a 2 lžíce vody, přidejte mandle a pokračujte ve vaření za stálého míchání, až cukrová směs zkrystalizuje a obalí mandle. Mandle odložte na pečicí plech vyložený pečicím papírem a nechte vychladnout. Na krém nasekejte čokoládu na vaření najemno, svařte 50 ml smetany, přidejte polevu, nechte roztavit a zakryté fólií odložte stranou.
Vanilkové rohlíčky nasekejte nahrubo, zbytek smetany ušlehejte s dužinou z vanilkového lusku a opatrně smíchejte s vanilkovými rohlíčky. 1/3 krému vložte do sklenic. Z Kinder Mléčný řez vykrájejte 4 kolečka (⌀ 4 cm) a vložte je do sklenic. Na kolečka z Kinder Mléčný řez rozprostřete další 1/3 krému, pražené mandle nasekejte nahrubo a rozdělte do sklenic.
Mandle přikryjte zbytkem krému, polijte polevou, nechte mandlový krém s vanilkovými rohlíčky a Kinder Mléčný řez asi 30 minut v chladu, případně ozdobte malými hvězdičkami z Kinder Mléčný řez a podávejte.