Křupavý koláč
s karamelizovanými sušenkami

35 min.
45 min.
Potřebné suroviny:
  • 12 kusů Kinder Mléčný řez
  • 2 bílky
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžička skořice
  • 150 g karamelizovaných sušenek
  • 80 g másla
  • 3 pomeranče
  • 2 lžíce pomerančové marmelády
  • 1 balíček želatiny na dorty, čiré
  • 250 ml pomerančové šťávy
  • 2 lžíce cukru
  • Dále pak: sáček na zdobení s kulatou tryskou
  • rám na pečení
Postup:

Z bílků ušlehejte pevný sníh, postupně přidávejte cukr moučku a skořici. Sněhem naplňte sáček na zdobení s kulatou tryskou, naneste jej na pečicí plech vyložený papírem a v předehřáté horkovzdušné troubě sušte při teplotě 100 °C zhruba 60 minut, pak nechte bezé na mřížce vychladnout.

Sušenky vložte do uzavíratelného sáčku a pomocí válečku rozdrťte najemno. Rozehřejte máslo a smíchejte se sušenkovou drtí. Pečicí rám (18 × 24 cm) položte na pečicí plech vyložený papírem, naplňte směsí ze sušenek, pevně přitiskněte a nechte asi 10 minut vychladnout.

Oloupejte pomeranče, nakrájejte je na měsíčky a osušte. Marmeládu vymíchejte dohladka, dno potřete marmeládou, vyložte Kinder Mléčný řez a poklaďte kousky pomerančů. Dortovou želatinu připravte podle návodu na obalu a smíchejte s pomerančovou šťávou a cukrem. Směsí polijte měsíčky pomerančů a nechte asi 10 minut odpočinout v chladnu. Křupavý koláč se sušenkami Lotus nakrájejte na kousky, bezé nasekejte nahrubo, ozdobte jím kousky koláče a servírujte.

Stáhnout recept zde.