- 12 kusů Kinder Mléčný řez
- 2 bílky
- 150 g moučkového cukru
- 1 lžička skořice
- 150 g karamelizovaných sušenek
- 80 g másla
- 3 pomeranče
- 2 lžíce pomerančové marmelády
- 1 balíček želatiny na dorty, čiré
- 250 ml pomerančové šťávy
- 2 lžíce cukru
- Dále pak: sáček na zdobení s kulatou tryskou
- rám na pečení
Z bílků ušlehejte pevný sníh, postupně přidávejte cukr moučku a skořici. Sněhem naplňte sáček na zdobení s kulatou tryskou, naneste jej na pečicí plech vyložený papírem a v předehřáté horkovzdušné troubě sušte při teplotě 100 °C zhruba 60 minut, pak nechte bezé na mřížce vychladnout.
Sušenky vložte do uzavíratelného sáčku a pomocí válečku rozdrťte najemno. Rozehřejte máslo a smíchejte se sušenkovou drtí. Pečicí rám (18 × 24 cm) položte na pečicí plech vyložený papírem, naplňte směsí ze sušenek, pevně přitiskněte a nechte asi 10 minut vychladnout.
Oloupejte pomeranče, nakrájejte je na měsíčky a osušte. Marmeládu vymíchejte dohladka, dno potřete marmeládou, vyložte Kinder Mléčný řez a poklaďte kousky pomerančů. Dortovou želatinu připravte podle návodu na obalu a smíchejte s pomerančovou šťávou a cukrem. Směsí polijte měsíčky pomerančů a nechte asi 10 minut odpočinout v chladnu. Křupavý koláč se sušenkami Lotus nakrájejte na kousky, bezé nasekejte nahrubo, ozdobte jím kousky koláče a servírujte.