Jahodový cheesecake
s Kinder Mléčný řez

40 min.
120-180 min.
2
Potřebné suroviny:
  • 8 kusů Kinder Mléčný řez
  • 20 g mléčné čokolády
  • 60 g másla
  • 120 g čokoládových sušenek (např. čokoládové cookies)
  • asi 500 g drobnějších jahod
  • 1 kelímek smetany na šlehání (= 200 ml)
  • 2 balení čerstvého sýra (po 200 g)
  • 80 g cukru
  • 3 lžíce limetkové šťávy
  • 4 plátky bílé želatiny
Postup:

Čokoládu nasekejte, rozpusťte společně s máslem v horké vodní lázni a nechte chvilku vychladnout. Sušenky vložte do sáčku do mrazničky, pomocí válečku rozdrobte a smíchejte s máslovo-čokoládovou směsí. Do dortové formy (o průměru 19 cm) vložte pečicí papír, dno naplňte sušenkovo-čokoládovou směsí a směs přitlačte ke dnu. Na tento spodek položte 8 kusů Kinder Mléčný řez a nechte přibližně 20 minut odpočinout v chladu.

Jahody omyjte, očistěte, rozkrájejte na poloviny a rovnoměrně rozložte, nechte přitom malý volný okraj a zbývající jahody odložte zatím stranou. Na krém ušlehejte tuhou smetanu. Čerstvý sýr vymíchejte dohladka s cukrem a limetkovou šťávou. Želatinu namočte podle pokynů na obalu, rozpusťte a vmíchejte do krému. Opatrně přidejte šlehačku. Krém rozetřete na jahody a cheesecake nechte 2-3 hodiny v chladu.

Zbývající jahody nakrájejte na plátky a vytvořte na dortu malé vějíře na ozdobu. Dortovou formu uvolněte, cheesecake nakrájejte na kousky a podávejte.

Stáhnout recept zde.