Trikolora Kinder Mléčný řez

60 min.
720 min.
3
Potřebné suroviny:
  • 1x balení cukrářských dlouhých piškotů
  • 1 dcl kiwi sirupu
  • 2x balení mascarpone
  • 1x měkký tvaroh (vanička)
  • 1x smetana ke šlehání
  • 2x vanilkový cukr
  • 1x vanilkový lusk
  • 13x Kinder Mléčný řez
  • 1/2 kg čerstvých jahod
  • 1 balení želatiny
  • 1 cukrářské barvivo červené (jahoda)
  • kokos na vysypání formy a dortu
Ostatní:
  • Použil jsem hranatou formu na pečení ve velikosti 24 x 24 cm.
  • Může se nechat uležet i dva dny, trikolora bude výraznější.
Postup:

Formu vymažeme trochou mascarpone a vysypeme kokosem.

Cukrářské piškoty namočíme do kiwi sirupu a klademe je na dno formy.

Rozmícháme mascarpone s tvarohem a přidáme oba vanilkové cukry a vanilkový lusk.

Vyšleháme si šlehačku.

Šlehačku přidáme do krému pro získání správné konzistence.

Část krému namažeme na vrstvu piškotů a uhladíme.

Tuto vrstvu poklademe tyčinkama Kinder Mléčný řez.

A zase dáme vrstvu krému, který dobře uhladíme.

Krém poklademe čerstvýma jahodama.

Jahody zalijeme želatinou do které jsme rozmíchali trochu červeného barviva.

Dort po celém obvodu posypeme kokosem.

A dáme ho přes noc stuhnout do lednice.

Uleželý dort vytvoří krásnou barevnou italskou trikoloru.

Porcujeme na řezy.

Recepty od vás: