Pistáciový dort alà Fraiser

45 min.
180 min.
Potřebné suroviny:
  • 9 ks Kinder mléčné řezy
  • 250 g jahod
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zakysané smetany
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 2 kávové lžičky pistáciové pasty
  • moučkový cukr podle chuti
  • sekané pistácie na ozdobu
Postup:

Dortovou formu (přibližně 18 cm) vyložíme mléčnými řezy.

Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozpůlíme. Půlky jahod naskládáme řeznou stranou k obvodu kulaté formy.

Mascarpone a zakysanou smetanu vyšleháme s cukrem a pistáciovou pastou. Do této směsi lehce vmícháme vyšlehanou smetanu (33%).

Krém naneseme na korpus a uhladíme. Na závěr posypeme sekanými pistáciemi a dáme ztuhnout do lednice.

Recepty od vás: