Malinovo-kokosové pokušení

90-120 min.
360 min.
5
Potřebné suroviny:
  • Jogurtovo-kokosová pěna:
  • 4 plátky čiré želatiny
  • 120 ml kokosového mléka
  • 120 g smetanového jogurtu
  • 160 ml smetany ke šlehání
  • 3 lžíce cukru moučka
  • Malinový střed:
  • 150 ml malinového pyré
  • 1,5 plátku čiré želatiny
  • cukr dle chuti
  • Glazura:
  • 5 plátků čiré želatiny
  • 75 g cukru krupice
  • 40 g vody
  • 75 g bílé čokolády
  • 75 g kukuřičného sirupu
  • 50 g salka
  • barvivo
Postup:

Příprava malinového středu

Zahřejte malinové pyré, ve kterém rozpusťte nabobtnalou želatinu a cukr (dle chuti). Směs nalijte do silikonových formiček o průměru 4 cm a nechte 3 hodiny zamrazit.

Jogurtovo-kokosová pěna

Želatinu nechte nabobtnat, zahřejte kokosové mléko a želatinu v něm důkladně rozpusťte. Přidejte cukr, jogurt a směs promíchejte. Nakonec do směsi vmíchejte opatrně ušlehanou smetanu. Směsí naplňte silikonové formičky o průměru 7 cm cca do poloviny, z mrazničky vyndejte zamražený malinový střed, vyjměte ho z malých formiček a uložte na pěnu. Povrch zatřete ještě trochou pěny a nahoru dejte polovinu Kinder Mléčného řezu. Hotové dortíky zamrazte cca 3 hodiny.

Glazura

Nechte si nabobtnat plátky čiré želatiny. Zahřejte vodu spolu cukrem a kukuřičným sirupem, počkejte až směs přejde varem a poté do ní přidejte želatinu, kterou důkladně rozpusťte. Nad vodní párou rozehřejte bílou čokoládu, přidejte salko a poté do směsi postupně ponorným mixérem vmíchejte tekutinu s cukrem a sirupem. Přikryté fólií nechte zchladit, pak znovu zahřejte nad 40 °C. Glazuru chvilku nechte stát a používejte při teplotě 35 °C.

Recepty od vás: