- 12 kusů Kinder Mléčný řez
- 20 g hořké čokolády
- 70 g másla
- 80 g cukrářských piškotů
- 300 g čerstvého smetanového sýra
- 1 kelímek Crème fraîche nebo smetany ke šlehání (= 200 g)
- 80 ml sirupu z bezových květů
- 1 balíček vanilkového cukru
- 4 plátky čiré želatiny
- několik lístků máty
- Dále pak: malé formičky na vykrajování (např. srdíčko a hvězdička)
Čokoládu nasekejte, rozpusťte ve vodní lázni společně s máslem a nechte chvilku vychladnout. Na korpus vložte cukrářské piškoty do sáčku, pomocí válečku je rozdrťte najemno, smíchejte s máslovo-čokoládovou směsí, čajovou lžičkou rozdělte do silikonové formy na muffiny (12 kusů) a lehce přitlačte.
Ze 6 kusů Kinder Mléčný řez vykrojte 12 koleček (cca Ø 3,5 cm) a položte na tento základ. Krém vytvořte tak, že smícháte smetanový sýr s crème fraîche nebo smetanou ke šlehání, sirupem z bezových květů a vanilkovým cukrem. Želatinu namočte podle pokynů na obalu, rozpusťte a vmíchejte do krému. Krém rozdělte do formiček, rozetřete a přibližně na 2–3 hodiny nechte zchladit.
Cupcakes vyklopte z formiček. Ze zbytků Kinder Mléčný řez vykrájejte srdíčka a hvězdičky a ozdobte jimi cupcakes. Cupcakes dozdobte mátou a servírujte. Náš tip: Ze zbývajících kousků Kinder Mléčný řez můžete rychle vytvořit další lahodný dezert. Uvařte si prostě vanilkový pudink, Kinder Mléčný řez do něj vmíchejte a podávejte dobře vychlazený s čerstvým ovocem.