- Korpus:
- 110g hladké mouky
- 50g cukru krupice
- 45g másla
- 10g kakaa
- Lžička kypřícího prášku
- 2 žloutky
- 5 ks Kinder Mléčný řez
- Krém:
- mascarpone
- 70 g moučkového cukru
- 50 ml mléka
- 2 vejce
- Štáva z jednoho citronu
- Topping (poleva):
- 150g Nutelly
- 50g hořké čokolády na vaření min 65% kakaa
- 200ml smetany
- 5ks Kinder Mléčný řez, 2ks Kinder surprise, 1ks Kinder Bueno, 1ks Kinder Bueno white, 1 balení Kinder chocolate, 1ks Kinder hippo, jahody, borůvky
Korpus:
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které by mělo být měkké a hladké a necháme půl hodiny odležet ve folii v lednici.
Formu vymažeme máslem a vyložíme asi 2/3 těsta, v tenké vrstvě a pořádně udusáme.
Zbytkem těsta vyložíme formu ze stran.
Celý korpus pokryjeme mléčnými řezy.
Krém:
Mascarpone krátce prošleháme s cukrem a mlékem.
Přidáme nejdříve jedno vejce a promícháme a následně přidáme druhé vejce a promícháme.
Na závěr přidáme citronovou šťávu a promícháme.
Krém rozprostřeme na korpus a pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů 25 minut.
Dort necháme zchladnout a nejlépe přes noc déme vychladit do lednice.
Topping:
Ve vodní lázni rozpustíme Nutellu, čokoládu, mléko a smetanu.
Mícháme dokud není krém jemný a hladký.
Rozehřejeme bílou polevu v sáčku.
Čokoládový krém opatrně nalejeme na dort a z bílé polevy vytvoříme na dotu spirálu,, kterou párátkem rozetřeme do kytičky.
Polevu necháme trochu zchladnout.
Mezi tím si nakrájíme Kinder mléčné řezy na tenké plátky.
Celý okraj dortu potřeme Nutellou a plátky Mléčných řezů opatrně nalepíme na Nutellou natřený okraj.
Dort potom ozdobíme ovocem a připravenými čokoládovými dobrotami.