BARBORČINY „MLSNÉ“ ŘEZY

45 min.
120 min.
3
Potřebné suroviny:
  • Těsto:
  • 3 vejce
  • 90 g cukru
  • 3 PL oleje
  • 70 g hladké mouky
  • 20 g kakaa
  • lžička prášku do pečiva
  • 9 kusů Kinder mléčný řez
  • Náplň:
  • 2 x 250 g mascarpone
  • 2 x smetana ke šlehání (33%)
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 1-2 PL moučkového cukru
  • 100 g čokolády na vaření (+další čokoláda na ozdobení)
  • Čerstvé jahody (popř. banány či jiné ovoce na ozdobení)
Postup:

Svaříme 1 smetanu s 1 čokoládou (nad párou) a dáme vychladit

Upečeme základ z těsta: Bílky vyšleháme dotuha. Postupně přidáváme cukr, potom žloutky střídavě s olejem. Nakonec mouku s práškem do pečiva a kakaem. Směs nalijeme na vymazaný plech (20 x 30 cm). Po upečení necháme vychladnout ve formě. Pečeme v horkovzdušné troubě cca 15 min. na 160 stupňů.

Vychlazené základy poklademe Kinder mléčnými řezy a polovinami jahod

Vyšleháme světlý krém – ušleháme dohromady 1 mascarpone se smetanou, ztužovačem a 1-2 PL moučkového cukru - rozprostřeme na vrstvu mléčných řezů a jahod

Vyšleháme vychladlou směs smetany s čokoládou s 1 mascarpone – čokoládový krém aplikujeme na vrstvu světlého krému

Vršek ozdobíme hoblinkami čokolády a ovocem

Před konzumací necháme 2 hodiny odležet v ledničce

Recepty od vás: